8 maj 2024
måndag, 13 mars 2017 11:58

Platzer säljer byggrätter i Södra Änggården

Skrivet av 
alt
Visionen för Södra Änggården är en tät och blandad stadsmiljö med naturen runt hörnet. Bild: Okidoki


Nu startar Platzer försäljningen av byggrätter i Södra Änggården – den nya stadsdelen som kommer växa upp i Högsbo industriområde i Göteborg. Totalt ska här byggas 2.000 lägenheter, skolor, förskolor och parker granne med Änggårdsbergen. Genom att successivt byta ut dagens byggnader mot nya kvarter, tillåts stadsdelen växa fram tillsammans med det som redan finns.
    

– Otroligt roligt att vi nu kommit så här långt i vårt arbete att skapa en ny stadsdel i Göteborg. Nu ser vi fram emot att starta samarbetet med aktörer som, liksom vi, brinner för stadsutveckling och förverkligandet av en levande stadsdel i Södra Änggården, säger Lisa Häggdahl, projektchef på Platzer Fastigheter.
    

Intresset för Södra Änggården är mycket stort. För att området ska få en bra mix av aktörer med innovativa tankar har Platzer valt att samarbeta med Catella som exklusiv rådgivare. Försäljningsprocessen har påbörjats och väntas under de nästkommande veckorna intensifieras. Målet är att teckna avtal med intressenter innan sommaren. Byggstart beräknas till andra kvartalet 2018.
    

– Södra Änggården är ett av Göteborgs mest intressanta utvecklingsområden, då en befintlig central stadsdel byter skepnad till en modern stadsmiljö. Med en varierad ny bebyggelse i ett fördelaktigt läge erbjuds attraktiva boendekvaliteter. Vi ser fram emot att biträda Platzer när flera aktörer nu ges möjlighet att delta i utvecklingen av Södra Änggården, säger Alexander Steen, partner på Catella Corporate Finance.