27 april 2024
måndag, 13 mars 2017 09:29

FastPartner i JV med Slättö om 900 bostäder

Skrivet av 

 

alt
Perspektiv från Spångaån. Bild: ÅWL Arkitekter

 

alt

Planområdet för kvarteret Gustav och Gunhild avgränsas i nordost av Spångaån och Skogsängsvägen och i sydväst av Mälarbanan. Planen omfattar nio stadskvarter längs med huvudgatan Skogängsvägen med cirka 1.000 lägenheter, lokaler i bottenvåningarna och 8 förskoleavdelningar. De sydvästra kvarteren avgränsas av Mälarbanan och de nordöstra kvarteren av Spångaån.

 

FastPartner har bedrivit detaljplanearbete omfattande fastigheterna Stockholm Gustav 1 respektive Stockholm Gunhild 5 i Spånga och bolaget ser en nära förestående möjlighet att utveckla cirka 900 bostäder på fastigheterna. Detaljplanen förväntas vinna laga kraft vid halvårsskiftet 2017.

 

Idag har FastPartner bildat ett gemensamägt bolag med Slättö, i vilket FastPartner äger 30 procent av aktierna. Det gemensamma bolaget avser att utveckla de kommande byggrätterna till bostäder.

 

Styrelsen för det gemensamma bolaget kommer att bestå av Sven-Olof Johansson (ordförande) samt Georg Ehrnrooth och Johan Karlsson från Slättö.

 

FastPartner överlåter fastigheterna Stockholm Gustav 1 respektive Stockholm Gunhild 5 till det gemensamägda bolaget mot ett underliggande fastighetsvärde om 50 Mkr med en tilläggsköpeskilling om 800 Mkr vid lagakraftvunnen detaljplan. Den initiala köpeskillingen överstiger FastPartners bokförda värde på fastigheterna med cirka 440 Mkr.

 

FastPartner och Slättö har en gemensam ambition att omvandla det tidigare industriområdet i Bromsten till en funktionsblandad stadsdel för boende och besökare med bostäder, verksamheter och förskola. Projektet kommer att skapa hållbara och attraktiva bostäder, där närheten till Spånga station tillsammans med arkitektur i samklang med den närliggande Bällstaån ger unika kvalitéer.

 

– Vi ser fram emot att samarbeta med Slättö och övriga parter. Slättö har stor kompetens och tillsammans kommer vi utveckla en ny stadsdel, säger Sven-Olof Johansson, vd för FastPartner.

 

– Vi ser förtroendet och möjligheten till samarbete med FastPartner som värdefullt för Slättös fortsatta utveckling. Vi hoppas även att detta kan vara starten på ett fortsatt partnerskap över tid, kommenterar Johan Karlsson, grundare av Slättö.