9 maj 2024
fredag, 10 mars 2017 17:59

Burlington Arcade i London ska säljas för 4,4 Mdr

Skrivet av 
alt
Gallerian Burligton Arcade i London är till salu för 1,26 miljoner kr/kvm. Det är ett rekord.

 

Den historiska gallerian Burlington Arcade i Mayfair, London, ska säljas för 400 MGBP, cirka 4,4 Mdr kr, säger ägarna Thor Equities och Meyer Bergman, som förvärvade gallerian år 2010, omfattande cirka 35.000 kvm, för endast 104 MGBP, cirka 1,14 Mdr. Det betyder att ägarna efter sex år vill ha tillbaka fyra gånger pengarna. Det är ett rekord.

 

Burlington Arcade intill Piccadilly och Bond Street, som invigdes redan år 1819, är en tidig föregångare till moderna köpcentrum, och gallerian är fortfarande 200 år senare Storbritanniens längsta täckta handelsstråk, med drygt 3 miljoner besökare per år.

 

– The Burlington Arcade är ett historiskt och arkitektoniskt mästerverk, och en av de mest kända handelsdestinationer i världen, säger Joseph Sitt, vd för Thor Equities.

Han fortsätter:

– Med sin magnifika formgivning och med hyresgäster i lyxsegmentet, kommer fastigheten att förbli en uppskattad destination i London för kommande generationer.

 

Burlington Arcades har överlevt The Blitz och flera lågkonjunkturer.

 

CBRE har utsetts att sälja Burlington Arcade på uppdrag av Thor och Meyer Bergman. Försäljningen förväntas att attrahera ett betydande antal investerare från Mellanöstern och Fjärran Östern.