8 maj 2024
onsdag, 08 mars 2017 14:10

Finska Realia Group köper Hestia

Skrivet av 
alt

Gunnar Isaksson, vd för Hestia, och Matti Bergendahl, vd för Realia Group.


Finska Realia Group, ägt av Altor Fund IV, har köpt det svenska fastighetsförvaltningsbolaget Hestia. Företagsköpet är en del av Realia Group-koncernens tillväxtstrategi samt stöder koncernens målsättningar gällande tillväxt på nya marknader, speciellt inom fastighetsförvaltningstjänster. Hestia fortsätter sin verksamhet som normalt och bolaget får en viktig position inom koncernen. För Hestias alla kunder kommer det nära samarbetet att fortsätta på samma sätt utan förändringar.
   

I ett samtal med Fastighetsaktien säger Gunnar Isaksson, vd och tillsammans med Stefan Björkqvist, grundare av Hestia, att det har varit en relativt kort och enkel process att komma överens med Realia Group om samgåendet. Detta tack vare att de bägge bolagen har en liknande entreprenöriell kultur.
    

Tillsammans blir de bägge bolagen en mycket konkurrenskraftig leverantör av teknisk och ekonomisk förvaltning till internationella fastighetsägare med innehav i fler än i ett av de nordiska länderna, dvs i Sverige, Finland, Norge och Baltikum.
    

– Jag är mycket glad över samgåendet med Realia. Vi får nu tillgång till nya marknader samtidigt som vi i Sverige fortsätter att vara det flexibla alternativet som ligger nära våra kunder. Vi får nu bättre förutsättningar att blir en stark samarbetspart för kunder som vill ha en partner för hela Norden och Baltikum, samtidigt som vi fortsatt kan arbeta flexibelt och transparent med våra befintliga kunder i Sverige, säger Gunnar Isaksson, vd för Hestia.
    

I en kommentar till affären säger Matti Bergendahl, vd för Realia Group:
– Hestias kunnande kompletterar Realia Group-koncernens verksamhet inom fastighetsförvaltning på ett mycket bra sätt. Företagsköpet är en del av vår aktiva tillväxtstrategi och stöder våra planer på att utvidga verksamheten på nordisk nivå.
    

I koncernen Realia Group ingår Finlands största bostadsförvaltare Realia Isännöinti Oy, Realia Management Oy specialiserad på fastighetsförvaltning samt fastighetsförmedlingsbolagen Huoneistokeskus Oy, SKV Fastighetsförmedling Ab och Huom! Huoneistomarkkinointi Oy. För koncernens affärsfunktioner i Baltikum ansvarar A/S Ober-Haus.
    

Realias kunder är bostads- och fastighetsaktiebolag, privata och offentliga ägare av fastigheter och bostäder samt fondbolag, banker och andra aktörer inom fastighetsbranschen inklusive slutanvändare av bostäder. Totalt omsätter koncernen över 1 Mdr kr med cirka 1.900 anställda.