2 maj 2024
måndag, 06 mars 2017 17:55

NCC bygger konferenshotell i Østfold

Skrivet av 
alt
Brennemoen hotell i Indre Østfold, cirka 8 mil sydost om Oslo, ritat av Lorentz Kielland Arkitekter.  Det tar cirka 45 minuter vardera till Oslo respektive handelsdestinationen Årjäng i Sverige. 

 

NCC har byggstartat Brennemoen hotell i Eidsberg kommune i Østfold, sydöstra Norge. Projektet omfattar 105 MNOK och genomförs nära E18 mellan Mysen och Askim med färdigställande hösten 2018. Byggherre är Norlandia Hotel Group/Adolfsen Group som i flera år har arbetat med systerbolaget Brennemoen Eiendom AS för att realisera ett fullservice konferenshotell i Indre Østfold, som är under tillväxt just nu.

 

– Inom några år kommer det att vara en fyrfältsmotorväg från Indre Østfold till Oslo och därför tror vi att tillväxten kommer att fortsätta. Detta kombinerat med att det för närvarande finns mycket liten hotellkapacitet i regionen gör att Norlandia Hotel Group känner sig trygga med att hotellet blir en succé, säger Morten A. Kahrs, vd för Norlandia Hotel Group.

 

Hotellet får 99 dubbelrum fördelat på tre våningar. Dessutom planeras en restaurang med plats för cirka 160 gäster och en konferenssal för 180 åhörare samt en rad grupprum.