29 april 2024
fredag, 24 februari 2017 20:59

Atrium Ljungberg satsar mer på bostäder

Skrivet av 
alt
Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg, ett bolag som nu utvecklar ett bostadserbjudande.

 

I fredags hade Atrium Ljungberg en kapitalmarknadsdag, och presenterade sitt bokslut för 2016 närmare, och redogjorde för bolagets projektportfölj och bostadssatsning och framtida strategi. Och med en projektportfölj om totalt cirka 11 Mdr kr, varav cirka 2 Mdr förväntas starta i år, starka finanser, en stark hyresmarknad, och välbelägna fastigheter som går att förädla och bebygga med bostäder, ser framtiden ljus ut.

 

Atrium Ljungberg har under det senaste året utvecklat ett bostadserbjudande. Bostadsproduktionen har redan startat i mindre skala och planen är att byggstarta 300 lägenheter per år från år 2019.

 

– Nu har vi en tydlig strategi för vårt bostadserbjudande och har anpassat organisationen efter den nya satsningen. Vi ska bygga bostäder på våra befintliga områden med kvalitet och med tydlig identitet. Bostäderna kommer bidra till en blandad stadsmiljö som lever dygnet runt och stärka vårt totala erbjudande, framhöll Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

 

Atrium Ljungberg bedömer att förutsättningarna är goda för att målet om investeringar om drygt 1 Mdr kr per år kommer att kunna överträffas de närmaste åren. Med solida finansiella nyckeltal har Atrium Ljungberg en stark finansiell ställning för att ta tillvara på investeringstillfällen och fullfölja sina projektplaner. Ramen inom MTN-programmet har utökats från 3 Mdr till 5 Mdr kr, inklusive möjligheter att emittera gröna obligationer.

 

– Med starka finanser och kreditbetyget Baa2 med stabil utsikt från Moody’s ser vi goda möjligheter att finansiera oss till konkurrenskraftiga villkor, konstaterar Martin Lindqvist, cfo Atrium Ljungberg. LE