28 april 2024
fredag, 24 februari 2017 19:04

60 procent skatt för utlänningars bostäder i Paris

Skrivet av 
alt


Den socialistiska regimen i Paris har tredubblat skatten för bostäder ägda av utlänningar.

 

Många utlänningar som äger bostäder i Paris, bostäder som utlänningarna inte bor i under långa perioder, ska nu betala tre gånger den normala kommunalskatten, enligt en ny antagen lag. Utländska bostadsägare i Paris har tidigare betalat 20 procent högre kommunalskatt för sina bostäder än vad de franska medborgarna gör. Nu ökar myndigheterna i Paris den kommunala skatten till 60 procent för bostäder ägda av icke franska medborgare. Genom att öka kommunalskatten, vill myndigheterna ta itu med problemet med den stora bostadsbristen i Paris.
 
Ian Brossat, vice borgmästare och kommunist, med ansvar för bostäder i Paris, säger att syftet med skatten är att säkerställa att Paris inte får samma marknadssituation som i London, där arbets- och medelklassen alltmer trängts ut på bostadsmarknaden på grund av att utlänningar har drivit upp bostadspriserna.

– Det är precis den modell som vi vill undvika här i Paris, säger Brossat till brittiska The Telegraph.
 
Bostäder ägda av utlänningar utgör cirka 10 procent av alla bostäder i Paris, eller totalt cirka 107.000 bostäder, av samtliga 1,1 miljoner bostäder i Paris. Antalet bostäder som ägs av utländska medborgare har ökat med 43 procent under de senaste 15 åren. Den växande trenden med utländska ägare har berövat parisare chansen att köpa eller hyra bostäder eftersom det utländska ägandet har drivit upp priser och hyror på bostäder, menar myndigheterna i den franska huvudstaden.


Den nya ökningen av kommunalskatt för utländska ägare skulle tillföra staden uppskattningsvis 43 miljoner euro per år och på sikt göra fler bostäder tillgängliga för permanent boende parisare med franskt medborgarskap.
 
Den nya skatten är den senaste lagen i en rad åtgärder som regimen i Paris, som leds av den socialistiska borgmästaren Anne Hidalgo, har lagstiftat under de senaste åren i socialistiska försök att lindra bostadsbristen i Paris. TM