6 maj 2024
torsdag, 23 februari 2017 20:41

TH Real Estate köper halva Kamppi i Helsingfors

Skrivet av 
alt

Kamppi, omfattande 36.600 kvm, är centralt beläget i Helsingfors stadskärna och har ett mycket bra kommunikationsläge, beläget över tunnelbane- och busstationen Kamppi.

 

TH Real Estate köper 50 procent av Kamppi, Helsingfors största centrala köpcentrum, av Nordic Retail Fund via Barings Real Estate Advisers (BREA). TH Real Estate, som har haft Cushman & Wakefield som rådgivare vid förvärvet, går därmed in i ett 50/50 joint venture ägarskap med Allianz. Kamppi, vars värde överstiger 5 Mdr kr, kommer att ingå i European Cities Fund, TH Real Estates pan-europeiska investeringsplattform som lanserades 2016.

 

– Kamppis mix av hyresgäster och det centrala läget gör att köpcentrumet passar perfekt in i vår strategi för European Cities Fund. Kamppi har historiskt presterat starkt och har goda möjligheter till fortsatt utveckling. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Allianz för att fortsätta stärka och ut veckla gallerian, säger Johan Åström, TH Real Estates Head of Investment i Norden.

 

Säljaren BREA har nyligen utvecklat centrumets femte och sjätte våningsplan och tillfört flera restauranger, kaféer och barer vilket ökat gallerians attraktivitet. Under 2016 hade Kamppi 42 miljoner besökare, vilket är den högsta uppmätta besökssiffran för något köpcentrum i Norden.

 

Nick Pink, ansvarig för Fund Management på Barings Real Estate Advisers säger:
– Vi avslutade nyligen en omfattande renovering av Kamppi och har sedan vi gjorde förvärvet ökat centrumets nettointäkter med över 20 procent. För oss var det rätt tidpunkt att sälja det resterande innehavet. Vi har ett starkt team på plats i Norden och kommer fortsatt att leta investeringstillfällen i regionen, i synnerhet där vi har möjlighet att tillämpa vår kompetens inom förvaltning för att skapa mervärde åt våra klienter.