3 maj 2024
onsdag, 22 februari 2017 19:32

ETTELVA lanserar Guide för nyanlända arkitekter

Skrivet av 
alt
Arkitekterna Lenka Batovska, Yasser Sasa, Ivana Komatina, Miljan Andjelkovic och James Britton på ETTELVA.

 

ETTELVA Arkitekter har under hösten arbetat med att framställa ett hjälpmedel för nyanlända arkitekter. Med tips, råd och personliga berättelser hoppas de kunna underlätta för nyanlända arkitekter att hitta jobb, bostad och ett socialt sammanhang.

 

– I samband med att ETTELVA Arkitekter expanderade under kort tid blev vi en mer mångkulturell arbetsplats. Många av mina kollegor är nyanlända arkitekter, med värdefulla erfarenheter om hur det är att etablera sig i Sverige, både på arbetsmarknaden och socialt, säger Sara Eklund, initiativtagare till guiden.

 

Tillsammans med fem medarbetare, bland dem Yasser Sasa, som flyttade till Sverige från Syrien för tre år sedan, med erfarenheter av att komma som nyinflyttad arkitekt växte projektet ETTELVAs guide för nyanlända arkitekter fram.

 

ETTELVA Arkitekter arbetar aktivt med att rekrytera nyanlända och arkitekter med utländsk bakgrund.

 

– Ökad mångfald på kontoret ger stora fördelar, både kunskapsmässigt och i företagskulturen. Det är en självklarhet att vi som företag, och vår rekrytering, ska vara representativt för samhällets diversitet. En mångfald av kulturer och erfarenheter ger nya referensramar, vilket i förlängningen behövs för att skapa god och kvalitativ arkitektur, säger Anders Lindh, vd för ETTELVA.