28 april 2024
fredag, 10 februari 2017 20:13

White vann tävling i Ängelholm

Skrivet av 
alt

White har utformat husen i kv Saftstationen varierat med olika kulörer och detaljer. Samtliga lägenheter har indragna inglasade balkonger som skapar en privat zoon som överskrider gränsen mellan inne och ute, ökar dagsljusinsläpp och ger striktare fasader.

 

På det gamla sockerbruksområdet, kv Saftstationen, i Ängelholm har White tillsammans med MTAbygg fått i uppdrag av Ängelholmshem att skapa ett helt nytt kvarter med 261 hyresrätter. Kvarteret är startskottet för det nya stationsområdet och ambitionerna är höga.

 

– Vårt förslag ”Nya mönster” möter upp den vision som beställaren och Ängelholms kommun har om att skapa ett attraktivt kvarter där invånarna i den nya stadsdelen ska kunna leva ett liv med så liten påverkan på miljön som möjligt, säger Vera Berggren, arkitekt på White i Halmstad.

 

Husvolymerna varierar på mellan fem och åtta våningar. I projektet ingår även en bokal, fyra lokaler och två LSS-boenden. Viktiga mötesplatser är en kvartersvärdsslokal med återbruksrum och intilliggande återvinning, gårdarna med växthus och cykelförråd med reparationsmöjligheter. Prioriteringen av cykelparkeringar framför bilar är tydlig då endast ett fåtal platser för bilpool och elbilar finns i kvarteret.