28 april 2024
onsdag, 08 februari 2017 18:13

Peab bygger 117 borätter i Gamlestaden, Göteborg

Skrivet av 
alt

Brf Gamlestads Brygga kännetecknas av en nyskapande arkitektur och närheten till Säveån och så småningom det nya handelskvarteret Kulan.

 

Peab är med och utvecklar stadsdelen Gamlestaden i Göteborg. Med nyskapande arkitektur och ett unikt läge intill Säveån planeras för 117 lägenheter fördelade på tre huskroppar. Projektet heter Gamlestads Brygga och har formgivits av Arkitektbyrån är QPG, som även ligger bakom Peabs storsatsning Partille Port med närmare 800 lägenheter. Inflyttning sker vid årsskiftet 2019-2020.

 

Synen på Gamlestaden har på senare år förändrats. Från att ha varit en typisk arbetarstadsdel har upprustning av landshövdingshusen bidragit till att bevara småskaligheten och charmen. Byggnationen av Gamlestadens Resecentrum är ett tydligt exempel på den framtidstro och expansiva planer Göteborgs Stad och byggherrar har för stadsdelen. Inom de närmaste tio åren kommer det att produceras cirka 3.000 nya lägenheter.

 

De som flyttar in i Gamlestads Brygga kommer ha ett par minuters promenad till Gamlestadens Resecentrum och en väl utbyggd kollektivtrafik. Sedan är det bara en hållplats till centralstationen.