29 april 2024
tisdag, 07 februari 2017 12:18

NCC bygger för 95 Mkr åt Uppsalahem

Skrivet av 
alt

NCC och Uppsalahem uppför 64 centralt belägna lägenheter med inflyttning hösten 2018. Illustration: Arcum arkitekter


NCC ska i samverkan med Uppsalahem bygga 64 nya hyreslägenheter vid Råbyvägen, ett citynära läge inte långt från Uppsala Resecentrum och på gångavstånd från Kvarnengallerian med dess utbud av butiker och service av olika slag. Ordervärdet är 95 Mkr.
    

– Uppsala växer så det knakar och efterfrågan på hyresrätter är stor. Med NCC som partner kommer vi nu tillföra ytterligare ett antal mycket efterfrågade hyresrätter, säger Daniel Eklund, projektledare på Uppsalahem.
    

Lägenheterna fördelas om tre hus på 6 våningar och varierar i storlekarna 1-4 rum och kök. Samtliga lägenheter får balkong eller terrasser in mot gården. Husen förses även med källare och garage samt tre lokaler. Arbetet startar under februari månad och inflyttning beräknas till hösten 2018.
    

– Vi är glada att återigen fått förtroendet att bygga bostäder tillsammans med Uppsalahem.  Projektet genomförs i partnering, vilket tryggar genomförandeprocessen och leder till en bra och hållbar slutprodukt, säger Niklas Malmfors, affärschef på NCC Building.