29 april 2024
fredag, 03 februari 2017 15:16

Vasakronan startar projekt om 1,8 Mdr i Göteborg

Skrivet av 
alt

Platinan ska få en viktig roll. Med sitt läge alldeles intill den nya Hisingsbron kommer den att binda samman stadens båda älvstränder.


Kvarteret Platinan i centrala Göteborg står inför en omfattande förändring. Här planerar Vasakronan för totalt 60.000 kvm hotell, kontor och butiker. Projektet är planerat att genomföras i två etapper och efter att ha tecknat hyresavtal med Scandic om 20.000 kvm är allt klart för projektstart för etapp ett, en etapp som totalt omfattar 40.000 kvm och motsvarar en investering om 1,8 Mdr kr.

 

– Hyresmarknaden i Göteborg är stark och efterfrågan på moderna kontor i bästa läge är stor.s Platinan blir ett efterlängtat tillskott som, i en andra etapp, kan utökas med ytterligare 20 000 kvm, säger Kristina Pettersson Post, Vasakronans chef för region Göteborg. 

Platinan ska uppföras intill den nya Hisingsbron och beräknas färdigställas år 2020. Det blir ett nytt landmärke i Göteborg, både konstruktionsmässigt och funktionsmässigt. Transparent arkitektur med stora glaskuber som klättrar på varandra och vertikala parker längs fasaden kommer att bidra till liv och rörelse som ska kännas både i och utanför byggnaden.

– Platinan ska vara en plats med dragningskraft dygnet runt. Både för de som har sin arbetsplats i huset och för de som rör sig mellan älvstränderna. Här fyller Scandic en viktig funktion och kommer med sin verksamhet att bidra positivt till folklivet i området, tillägger Kristina Pettersson Post.