28 april 2024
måndag, 16 januari 2017 16:10

CBRE Global Investors gör stort förvärv i Prag

Skrivet av 
alt
Köpcentrumet Letany i Prag, som Tesco säljer till CBRE Global Investors, omfattar nära 70.000 kvm.

 

CBRE Global Investors har, på uppdrag av klient, köpt köpcentrumet Letnany i Prag, Tjeckien. Säljare var Tesco, som är och ska fortsätta vara centrumets ankarhyresgäst. Köpeskillingen är inte publicerad.

 

Letnany byggdes 1999 och omfattar 63.478 kvm butiksyta, 3.551 kvm kontorsyta, 1.791 kvm bensinstation och 3.200 parkeringsplatser.

 

Tesco har nyligen renoverat sina handelsytor och har tecknat ett långsiktigt hyresavtal för stormarknad och kontor totalt 16.315 kvm. Totalt har köpcentrumet 160 hyresgäster, bland dem Cinema City, H&M, C&A, Datart, Zara och Sports Direct. I anslutning till anläggningen finns även ett starkt fritidserbjudande, bland annat i form av en arena för fallskärmshoppning, och ett äventyrsbad.

 

– Detta förvärv är ett utmärkt komplement till våra kunds fastighetsbestånd. Den uppfyller deras investeringskriterier genom att innehålla detaljhandel, vara trofétillgång vara belägen en etablerad marknad, säger Harald Floer, Fondförvaltare, CBRE Global Investors.

 

Rådgivare till CBRE Global Investors var Clifford Chance och CBRE och för säljaren Wilson & Partners och Cushman & Wakefield.