28 april 2024
måndag, 16 januari 2017 14:55

Einar Mattsson bygger 200 bostäder på Södermalm

Skrivet av 
alt
Einar Mattsson är ett av åtta bolag som fått markanvisning i kv. Persikan, i hörnet av Bondegatan och Tegelviksgatan på Södermalm.

 

Einar Mattsson förvärvar mark och tecknar tomträttsavtal genom markanvisningar från Stockholms stad för att uppföra 105 bostadsrätter och 95 hyresrätter i hörnet av Bondegatan och Tegelviksgatan i kvarteret Persikan, nära Danvikstull. 

 

Med utsikt över Mandelparken och Hammarby sjö får de boende närhet till Stockholms marina delar och till östra Södermalms och Hammarby Sjöstads uteliv. I området planeras också ett nytt torg med uteserveringar, nya förskolor med närhet till parkytor och bra närservice. Byggstarten är planerad till 2020 och första inflyttning under 2021.

 

─ Det känns extra kul och spännande att vi fortsätter utveckla Södermalm, precis som Einar Mattsson själv började med på 1950-talet då uttjänt bebyggelse blev nya bostäder, säger Ulf Ronnegren, projektledare på Einar Mattsson Projekt, i en kommentar.

 

Utöver Einar Mattsson har åtta andra bolag fått markanvisningar för de 1.240 bostäder som ska byggas i kvarteret Persikan.

 

Einar Mattsson är med 5.000 bostäder en Stockholms stads största privata ägare av hyresbostäder. I koncernen ingår också en förvaltningsentreprenadrörelse som förvaltar 15.000 bostäder samt en byggentreprenadverksamhet. Einar Mattsson Projekt AB utvecklar nya bostäder i Stockholms län där råmark eller projektfastigheter förvärvas och utvecklas till efterfrågade bostäder. Bolaget har som mål att färdigställa 4.000 lägenheter under de kommande tio åren.