27 april 2024
onsdag, 11 januari 2017 18:51

Foster + Partners formger Polens högsta byggnad

Skrivet av 
alt

Varso Tower, som uppförs i centrala Warszawa, blir ett 310 meter högt landmärke, högst i Polen.

 

I dagarna påbörjar fastighetsutvecklaren HB Reavis byggandet av Varso Tower nära centralstationen i Warszawa. Projektet, som består av tre byggnader inklusive ett kontorstorn om 310 meter, har designats av Foster + Partners och färdigställandet ska ske under 2020. Varsos lägre byggnader, ritade av Hermanowicz Rewski arkitekter, kommer att bilda en ny, central fasad längs en av huvudgatorna intill centralstationen.

 

Det 53 våningar höga Varso Tower blir den högsta byggnaden i Polen med en utsiktsplats på 230 meter där användare, lokalbefolkning och turister kommer att kunna njuta av unika och en fantastisk utsikt över Warszawas skyline. På våningarna 46 och 47 planeras en restaurang och i markplan butiker samt ytterligare restauranger och kaféer.

 

Med totalt 140.000 kvm, kommer Varso kunna rymma både stora internationella företag samt mindre nystartade företag i sin mycket anpassningsbara kontorsutrymmen med genomsnittliga ytor om 4.000 kvm. Målsättningen är att uppnå betyget ”Outstanding” enligt BREEAMs certifieringssystem.