27 april 2024
fredag, 02 december 2016 12:06

NCC bygger för 420 Mkr i Tyresö

Skrivet av 
alt

Hasselbacken är en del i Tyresö bostäders så kallade Gluggenprojekt som påbörjades för några år sedan. Projektets uppdrag är att hitta ytor i Tyresös befintliga bostadsområden lämpliga för bostäder. Bild: Reflex Arkitekter


NCC ska i samverkan med Tyresö Bostäder AB bygga 206 hyreslägenheter i närheten av Tyresö Centrum. Projektet omfattar även ett parkeringshus med 1.000 kvm kontorsyta. Ordervärdet uppgår till 420 Mkr. Det nya bostadskvarteret ska uppföras i kvarteret Hasselbacken där den befintliga bebyggelsen är riven för att ge plats åt nya bostäder. De 206 lägenheterna fördelas på sex hus om fem till sex våningar.
    

– Vi är tacksamma över förtroendet att tillsammans med Tyresö Bostäder få bidra till bostadsutvecklingen i Tyresö Kommun, säger Henrik Landelius, chef NCC Building i Sverige.
    

Bygget startar omgående för att färdigställas i sin helhet under hösten 2019. De första hyresgästerna beräknas kunna flytta in under sommaren 2018.
    

– Vi har utvecklat det här området i samverkan vilket innebär att vi gemensamt kunnat styra kostnader och kvalitet mot uppställda objektspecifika mål i ett öppet arbetsklimat. Vi är mycket glada att nu få påbörja byggnationen säger Maria Öberg, vd för Tyresö Bostäder.