3 maj 2024
måndag, 14 november 2016 17:54

Riksbyggen utvecklar ny stadsdel i Strömstad

Skrivet av 
alt

Canningområdet i centrala Strömstad är vackert beläget med havet som omsluter i både väst och nord.

 

Kommunstyrelsen i Strömstad har utsett Riksbyggen som vinnare i markanvisningstävlingen för det centralt belägna Canningområdet. I området planerar Riksbyggen att både bygga hyres- och bostadsrätter samt parhus med äganderätt. Sammanlagt blir det 430 nya bostäder i ett av Strömstads mest attraktiva lägen vid havet.

 

– Strömstad har haft en kraftig tillväxt de senaste åren och tillsammans med kommunen vill Riksbyggen nu vara med och långsiktigt driva den fortsatta utvecklingen. Vi är glada över att juryn och kommunstyrelsen valt Riksbyggen som samhällsutvecklare i markanvisningstävlingen, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

 

Fördelningen av bostäder följande: 330 bostadsrätter, 92 hyresrätter samt parhus med 6 bostäder. En del av bostäderna ska inrymmas i det så kallade Tornhuset, ett landmärke med nio våningar och en spektakulär havsutsikt. Stora insatser görs också för att utveckla kajpromenaden och skapa flera nya torg för ett rikt socialt liv med kaféer och olika former av sittplatser.

 

Dessutom planeras en ny gångbro över Kebalsbukten för att öka tillgängligheten till stadsdelen.

 

– Riksbyggen förvaltar idag cirka 800 lägenheter i Strömstad och med detta tillskott så växer vi i Strömstad och får möjligheten att skapa fler arbetstillfällen på orten, avslutar Martin Linsten.