2 maj 2024
torsdag, 22 september 2016 15:17

CapMan säljer skola i Älvsjö till Stenvalvet

Skrivet av 
alt

Fastigheten Kabelverket 6 i Älvsjö invigdes nyligen som skola.

 

CapMan Nordic Real Estate ska sälja en fastighet nyttjad av Internationella Engelska Skolan i Älvsjö, södra Stockholm, efter att ombyggnationen av fastigheten från kontor till skola genomförts framgångsrikt. Köpare är Fastighets AB Stenvalvet.

 

CapMan Real köpte den dåvarande kontorsbyggnaden om knappt 8.000 kvm i augusti ifjol, med intentionen att bygga om fastigheten till moderna skollokaler åt Internationella Engelska Skolan (IES). Ombyggnadsarbetet har utförts enligt plan och skolan slog upp sina dörrar i augusti i år.

 

– Älvsjö är en snabbväxande stadsdel med hög efterfrågan på service och vårt skolprojekt har mötts av ett stort intresse från elever och deras familjer. Även intresset från investerare har varit starkt. Vi är mycket glada över det smidiga samarbetet med IES i Älvsjö och ser fram emot att fortsätta vår goda relation i andra framtida projekt, säger Ed Williams, Senior Partner på CapMan Real Estate.

 

CapMan Nordic Real Estate grundades 2013 och den aktuella försäljningen är fondens fjärde. Fonden, med ett kapital om 273 MEUR, fokuserar på att förvärva kontor, handels- och bostadsfastigheter belägna i etablerade delmarknader i nordiska storstäder.