2 maj 2024
onsdag, 21 september 2016 15:41

Green Innovation Park i Ultuna invigd

Skrivet av 
alt

Green Innovation Park i Ultuna, Uppsala, beräknas ge plats för runt 200 företag inom gröna näringar.

 

I går invigdes Green Innovation Park i Ultuna, Uppsala – en företagspark med fokus på de gröna näringarna. Bakom satsningen står SLU, Sveriges lantbruksuniversitet och Akademiska Hus. Målet är att skapa en stadsdel för innovation och företagande där människor vill arbeta, bo och utvecklas.

 

– Green Innovation Park kommer att skapa möjligheter för många studenter, forskare och företagare att utveckla sina innovationer. Det är ett initiativ som kommer att gynna hela Uppsala och bidra till att vi kan nå vårt mål om 70 000 nya jobb till år 2050, säger Marlene Burwick (S), kommunstyrelsens ordförande.

 

Vid invigningen deltog även Erik Fahlbeck, vicerektor för samverkan Sveriges lantbruksuniversitet, Peter Bohman, regiondirektör Akademiska Hus och Urban Eriksson, vd SLU Holding AB.

 

I dag finns det ett 30-tal företag i Green Innovation Park och i och med invigningen öppnas nu upp för ytterligare aktörer till området. Satsningen Green Innovation Park har stöd av Regionförbundet i Uppsala län, Uppsala kommun och Tillväxtverket. År 2030 beräknas runt 200 företag vara etablerade och driva gröna näringar i Green Innovation Park.