29 april 2024
tisdag, 20 september 2016 15:42

Newsec fortsätter förvalta Heron City

Skrivet av 
alt

Heron City i Kungens Kurva. Foto: Holger Ellgaard

 

Newsec har tecknat ett nytt förvaltningsavtal för Heron City i Kungens Kurva söder om Stockholm. Fastigheten, med en total uthyrbar yta om cirka 49.000 kvm, såldes nyligen av Niams fjärde fond för 936 Mkr till ett bolag som är samägt av Varma, Capman Nordic Real Estate och Cavendo. Newsecs uppdrag innefattar centrumledning, teknisk och ekonomisk förvaltning.

 

– Vi är mycket glada över att ha erhållit detta förtroende. Vi har sedan tidigare förvaltat Heron City med stor framgång och ser fram emot ett fortsatt värdeskapande förvaltningsuppdrag tillsammans med de nya ägarna, säger Mattias Johansson, vd för Newsec Asset Management.

 

Heron City, som ifjol hade 7,2 miljoner besökare, innefattar butiker, Sveriges största biograf, bowlingbanor, träningsanläggning och en nyligen uppgraderad food court. Bland hyresgästerna finns SF Bio, Media Markt, XXL, Mio, Willys, O'Learys och Sats.

 

– Kungens Kurva står inför en omfattande omdaning och vi ser fram emot att vara delaktiga i den fortsatta utvecklingen av Heron City, säger Olof Hallgren, uppdragsansvarig på Newsec Asset Management.