28 april 2024
måndag, 19 september 2016 15:35

Stor logistiksatsning på Landvetter

Skrivet av 
alt

De nya logistikanläggningarna på Landvetter ska utvecklas i ett joint venture mellan Swedavia och Bockasjö AB.

 

Nu startar de största anläggningsarbetena på Landvetter flygplats sedan mitten på 70-talet då flygplatsen började byggas. Det är nästa steg i Airport City, Logistics Park 1, som inleds när 250.000 kvm mark, motsvarande 30 fotbollsplaner, ska terrasseras för utveckling av nya anläggningar inom lager, logistik och verksamheter med kontor. Området där exploateringen nu startar är placerad mellan motorvägen och DB Schenkers befintliga logistikanläggning, på höger sida om vägen upp till flygplatsterminalen.

 

Totalt handlar det om byggnader för logistikverksamheter på cirka 100.000 kvm  som ska uppföras i Logistics Park 1. Logistikanläggningarna utvecklas i ett joint venture mellan Swedavia och Bockasjö AB. Inom området finns också markarealer där Swedavia möjliggör en utveckling av verksamheter/kontor på cirka 30.000 kvm.

 

Entreprenaden för terrasseringsarbetena inleds nu och kommer att pågå i ungefär 1,5 år. Intresset för en etablering inom området är stort bland potentiella hyresgäster och den första byggnaden beräknas stå klar under 2017.

 

– Med de satsningar vi nu gör på Göteborg Landvetter Airport vidareutvecklar vi flygplatsen som knutpunkt för hela Västsverige. Det här är ett stort steg i utvecklingen av området kring flygplatsen vilket skapar tillväxtmöjligheter såväl för flygplatsverksamheter som för regionen i stort, säger Karl Wistrand, vd för Swedavia Real Estate AB.