28 april 2024
måndag, 19 september 2016 15:21

Allianz investerar i Bergvik köpcenter

Skrivet av 
alt
Bergvik köpcenter utanför Karlstad, om cirka 33.000 kvm, är den klart dominerande handelsplatsen i Värmland. Bild: Alfaneon

 

Allianz Real Estate har refinansierat ett lån om 690 Mkr, cirka 73 MEUR för Bergvik köpcenter i Karlstad. Detta är också den första investeringen för Allianz Real Estate i Sverige tillsammans med Eurocommercial Properties.

 

Allianz anser att Bergvik köpcenter är en högavkastande tillgång som omfattar 33.000 kvm handel med dagligvarukedjan Coop som ankarhyresgäst tillsammans ytterligare 70 hyresgäster. Bergvik utanför Karlstad stärks även av närvaron av ett IKEA varuhus, vilket innebär att köpcentret är den klart dominerande handelsplatsen i Värmland.

 

Eurocommercial har ägt en del av Bergvik sedan är 2005 och Eurocommercial förvärvade hela Bergvik i slutet av 2015, som då blev helt uppgraderat.

 

– Denna transaktion är bra för Allianz Real Estate som nu gör ett första finansieringsavtal med Eurocommerial i Sverige, vilket innebär en geografisk diversifiering placeringsportföljen för Allianz, säger Helmut Muehlhofer, Head of Debt Team in Munich.


I transaktionen var DLA Piper juridiska rådgivare för långivaren och Wigge & Partners för låntagarna.

Allianz Real Estate
Den operativa förvaltningen för Allianz Real Estates investeringar och tillgångar sker i sex internationella dotterbolag belägna i Tyskland, Frankrike, Schweiz, Italien, USA och i Asien. Huvudkontoren för Allianz Real Estates ligger i München och Paris.

 

Totalt har Allianz Real Estate cirka 42 miljarder euro under förvaltning.