28 april 2024
torsdag, 15 september 2016 17:11

Riksbyggen förvaltar åt Derbo

Skrivet av 
alt

Jorund 13 i Västerås är en av Derbos många fastigheter.

 

Riksbyggen sköter från 1 september den ekonomiska förvaltningen åt Derbo Förvaltning AB samt ett flertal fastigheter som Derbo förvaltar för Equmeniakyrkans räkning. I uppdraget ingår även skötsel och drift av större delar av Derbos fastighetsbestånd.

 

– Vi är mycket glada över avtalet med Derbo. Med vår breda kompetens från ekonomisk förvaltning och erfarenhet av att ta hand om olika typer av fastigheter hoppas vi kunna ge bästa service och stöd till Derbo i allt som rör deras fastigheter, säger Michael Bernzon, chef för Riksbyggens Rikskundenhet.

 

Derbo, som ägs av Equmeniakyrkan, har ett fastighetsbestånd som omfattar kommersiella lokaler med kontor, lager, hotell & restaurang samt bostäder.

 

Att Riksbyggen har verksamhet på över 400 orter runt om i Sverige är också en stor fördel då Derbos fastigheter finns på många olika platser.

 

– Vi är glada att få Riksbyggen som förvaltare och att vi uppskattar Riksbyggen som dels har ett långsiktigt perspektiv dels finns inom den idéburna sektorn. Båda dessa egenskaper stämmer väl med Derbos och Equmeniakyrkans målsättning, säger Christer Eggefors, vd, Derbo Förvaltning AB.

 

Equmeniakyrkan bildades i juni 2011 då de tre frikyrkorna  Metodistkyrkan i Sverige,  Svenska Baptistförbundet och Svenska Missionsförsamling (med Frälsningsarmén) gick samman.         

 

Equmeniakyrkan har i Sverige totalt 65.000 medlemmar i 750 lokala församlingar.