27 april 2024
onsdag, 14 september 2016 11:23

Castellum hyr ut 2.000 kvm i Blenda

Skrivet av 
alt

I dagsläget är 80 procent av ytorna i Castellums fastighet Blenda på Lindholmen, Göteborg, uthyrda.


Castellum har tecknat hyresavtal med Benchnode Technology AB avseende en kontorslokal om 2.000 kvm i kontorsfastigheten Blenda som är under uppförande mitt i den dynamiska miljön på Lindholmen i Göteborg.
    

– I och med detta avtal är 80 procent av ytorna uthyrda i Blenda men det finns plats för ytterligare några hyresgäster, säger Cecilia Fasth, vd för Region Väst i Castellum.

 

Benchnode Technology är leverantörer till fordonsindustrin och har idag kontor i Trollhättan. De utökar nu verksamheten med ett nytt kontor i Göteborg.
– Vi är mycket glada att få möjligheten att flytta in i en miljöcertifierad fastighet mitt i fordonsklustret på Lindholmen. Att arbeta med utveckling av testmiljöer för Elfordon i den miljön stämmer precis med vad vi vill förmedla till våra kunder och anställda, säger Mattias Fredriksson, vd för Benchnode Technology.

 

Totalt omfattar Blenda en uthyrningsbar yta om cirka 9.100 kvm som fördelas på sex våningar och är klar för inflyttning i januari 2017. Castellum har sedan tidigare tecknat hyresavtal med Sigma Civil AB, Tata Technologies Europe, Mindmancer AB, Mecenat AB, Pay Solutions Sweden AB, Inceptive AB, Getinge AB, Aliaro AB och Schaeffler Sverige AB.

 

Fastigheten kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM med ambitionen att nå nivå Excellent.