28 april 2024
tisdag, 13 september 2016 16:41

Tornstaden bygger 265 hyresrätter i Göteborg

Skrivet av 
alt

Tornstadens uppdrag omfattar fyra lamellhus samt ett underliggande garage i centrala Göteborg.

 

På uppdrag av Stig Hedlund Fastighetsförvaltning AB kommer Tornstaden på totalentreprenad att uppföra 265 hyresrätter i södra delen av centrala Göteborg, nära gränsen till Mölndals kommun. Byggnationen för Alriks Torg, som det nya området kallas, startar nu i september.

 

Nyproduktionen består av fyra lamellhus med en gård emellan, där Tornstaden även bygger ett underliggande parkeringsgarage för hyresgästerna. Husen är mellan sex till åtta våningar med lägenheter i storleken 1-4 rum och kök. Utöver bostadshus och garage planeras även för kommersiella lokaler i markplan.

 

– Projektet är ett samverkansprojekt med Stig Hedlund Fastighetsförvaltning, där Tornstaden har varit involverade redan i projekteringsfasen inför bygglovskedet och nu även fått förtroendet att ansvara för byggnationen, säger Erik Olofsson, avdelningschef och ansvarig för projektet hos Tornstaden.

 

– Vi har, på ett genomtänkt och förtroendeskapande sätt, tillsammans projekterat fram slutprodukten, som vi efter färdigställande kommer lägga in i vårt fastighetsbestånd för egen förvaltning. Dock kommer själva uthyrningsprocessen att ske i samarbete med Boplats i Göteborg, säger Claes Salomonsson, vd för Stig Hedlund Fastighetsförvaltning AB.

 

Samtliga lägenheter beräknas vara inflyttningsklara under första kvartalet 2019.