26 april 2024
måndag, 12 september 2016 11:47

Torleif Falk, ny stadsarkitekt i Stockholm

Skrivet av 
alt

                                                                                                                          

Torleif Falk (bilden) har utsetts till ny stadsarkitekt i Stockholm efter Karolina Keyzer. Falk, som tillträder sin nya tjänst den 1 oktober, har bred erfarenhet som arkitekt i olika roller och har god förståelse för stadsbyggnads- och husbyggnadsprocessernas alla delar. Han står också bakom flera uppmärksammade byggnader i Stockholm.

 

Närmast kommer Torleif Falk från stadsledningskontoret vid Stockholms stad, där han i rollen som bostadssamordnare haft det övergripande uppdraget att samordna bostadsbyggandet. Tidigare har han bland annat varit chefsarkitekt på Primula Byggnads, kontorschef och vice vd på TEA samt som arkitekt på Nyréns. Han har också erfarenhet från ett av stadens bostadsbolag, Stockholmshem, där han arbetat som projektutvecklare.

 

– Jag är mycket glad att Torleif Falk blir vår nya stadsarkitekt. Stockholm växer fort och vi har en stor utmaning att bygga inte bara bostäder utan också skolor, idrottsplatser, kollektivtrafik, bibliotek, parker och annat som behövs för att skapa en attraktiv och hållbar stad. Stadsarkitekten har här en nyckelroll, att driva kvalitetsfrågan och se till att god arkitektur och stadskvaliteterna följer med hela vägen från översiktsplan till bygglov, säger stadsbyggnadsdirektör Anette Scheibe Lorentzi.