15 maj 2024
torsdag, 08 september 2016 16:18

Skanska i nya uppdrag om 2,7 Mdr i USA

Skrivet av 
alt

Inspira Health Network Medical Center kommer att omfatta cirka 41.000 kvm fördelat på fem våningar.

 

Skanska har tecknat avtal med Inspira Health Network om att bygga en ny sjukhusbyggnad i New Jersey, USA. Kontraktet är värt cirka 1,7 Mdr kr, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Skanska USA Building i det tredje kvartalet 2016. Dessutom har Skanska avtalat med Washington State Department of Transportation om att bygga om båda vägbanorna där motorvägen Interstate 5 korsar Washington State Route 16 i Tacoma i nordvästra USA. Detta kontrakt värderas till cirka 1,0 Mdr kr och inkluderas i orderingången för Skanska USA Civil.

 

Skanskas sjukhusprojekt i New Jersey kommer att omfatta cirka 41.000 kvm fördelat på fem våningar innehållande 204 sjukhusbäddar. Huvudbyggnaden kommer att bestå av operationssalar, akutmottagning och röntgenrum samt utrymmen för administration, restauranger och support. I projektet ingår även att bygga en ny driftcentral som ska hantera el, värme/varmvatten och kallvatten.

 

Det nya Inspira Health Network Medical Center kommer att byggas enligt Integrated Project Delivery (IPD), vilket syftar till att föra samman kund, formgivare och byggare för att effektivisera genomförandet av projektet. Byggnationen inleds under det första kvartalet 2017 och beräknas vara slutförd i december 2019.