15 maj 2024
onsdag, 07 september 2016 14:17

Restate i lyckad ombildning i Uppsala

Skrivet av 
alt

Genom 3D-bildning bildas tre fastigheter av Setune Fastigheters Vasahuset – en av Uppsalas vackraste sekelskiftesfastigheter. Bild: ESNY


Restate har hjälpt till med ännu en framgångsrik ombildning i Uppsala, denna gång i välkända Vasahuset, ägt av Setune. Det som var lite speciellt med denna ombildning var att bostadsrättsföreningen köpte huset exklusive vinden genom tredimensionell fastighetsbildning och en annan bostadsrättsförening etableras i vindens nybyggda våningar. Dessutom bildades en separat fastighet av gårdshuset. Setunes samlade försäljningsvärden för hela Vasahuset uppgår till cirka 310 Mkr.
    

Stamfastigheten, som omfattar 5.429 kvm fördelat på 40 lägenheter samt 200 kvm lokal, köptes av brf Vasapalatset för 181 Mkr. Slutkalkylen för blev 800.000 kr bättre än ekonomisk plan. Detta tack vare en hög anslutningsgrad om 90 procent och låga räntor. Handelsbanken finansierade både föreningen och de boende.
    

I vindsfastigheten bygger Setune två plan med 29 exklusiva lägenheter. Dessa är i princip slutsålda till rekordpriser på 100.000 kr/kvm redan sex månader innan inflyttning. ESNY har haft uppdraget och försäljningsprocessen har kunnat följas i TV.