10 maj 2024
måndag, 05 september 2016 16:41

NCC bygger högt åt Stångåstaden

Skrivet av 
alt

Majelden tillhör ett av Stångåstadens äldre områden där bolaget också byggt mycket nytt de senaste åren. I närheten finns Berga Centrum och på gång- eller cykelavstånd ligger sim- och sporthall, grundskolor, förskolor samt arbetsplatser som SAAB och Universitetssjukhuset.

 

Det blir NCC som kommer att bygga Stångåstadens projekt Höjdpunkten i Linköping. Huset ska ligga på en hög höjd i Majelden, längs med Brokindsleden. Höjdpunkten får 14 våningar med sammanlagt 50 lägenheter och garage intill huset. Avtalet är värt cirka 100 Mkr.

 

Storleken på lägenheterna varierar från två till fem rum och kök, alla med inglasade balkonger. Husen kommer att certifieras enligt miljöbyggnad silver och inflyttning beräknas ske hösten 2018.

 

– Höjdpunkten blir ett spännande projekt med ett unikt läge på höjden och dessutom nära till city. Vi har flera pågående nyproduktionsprojekt tillsammans med NCC och det känns roligt att de även ska bygga Höjdpunkten, säger Mats Persson, chef för Stångåstadens nyproduktion.