10 maj 2024
måndag, 05 september 2016 16:18

Galären tecknar kontrakt om 5.500 kvm i Luleå

Skrivet av 
alt
Galären anpassar lokaler för Länsteknik i kv. Ormen 6 på Midgårdsvägen i Luleå. Bild: Tirsen & Aili, Arkitekter

 

 

Enligt Galären är efterfrågan på lokaler i Luleå nästan lika stor som den på bostäder. Centrum i Luleå är fortfarande attraktivt, men samtidigt söker allt fler företag lokaler i andra stadsdelar.

 

– De senaste månaderna har vi tecknat flera avtal med hyresgäster som behöver nya lokaler för sin etablering eller expansion i Luleå, säger Gunnar Tåhlin, vd på Galären.

 

Några av Galärens nya hyresgäster är Rikshem, Heimstaden, Movant och Länsteknik. Totalt omfattar avtalen cirka 5.500 kvm med ett uppskattat hyresvärde på cirka 23 Mkr.

 

Det var i vintras som Rikshem klev in som en ny aktör på Luleås bostadsmarknad i och med köpet av ett större fastighetsbestånd från Lulebo och Luleå kommun. Bolagets första kontor i centrala stan på Rådhustorget 4 mittemot stadsparken har Galären anpassat efter Rikshems behov.

 

Ny i Luleå är även Heimstaden som i våras köpte cirka 1.200 lägenheter av Lulebo. Heimstaden kommer att hyra lokaler på Gammelstadsvägen 19 på Skutviken närmast centrum. För närvarande pågår anpassning av dessa lokaler.

 

– Det känns extra roligt att få hyra ut till kollegor i branschen, säger Veronika Johansson, marknadschef på Galären.

 

Lagom till höstens kursstarter utökar Movant, med verksamhet inom vuxenutbildning, sitt elevantal rejält från vårterminens knappt 50 elever till att under hösten bli ungefär 100 elever. I samband med detta har Movant gått från att hyra en liten del i fastigheten på Gårdsvägen till att nu husera i hela byggnaden på över 3.000 kvm där företaget bedriver utbildningar inom bygg och måleri, fordonslackering och karosseri, VVS och fastighet samt frisör.

 

För Länsteknik, Landstingets interna organisation för IT och medicinsk teknik, har Galären hittat en lokallösning som innebär att delar av verksamheten flyttar till från Sunderby sjukhus till Midgårdsvägen i Skutviken. Inflyttning sker i vår, efter att lokalerna anpassats för hyresgästen. I samband med detta passar Galären även på att ge hela fastigheten en rejäl ansiktslyftning med ny arkitektonisk utformning.