3 maj 2024
fredag, 02 september 2016 16:23

Poseidon bygger mer i Örgryte Torp

Skrivet av 
alt

Poseidons hus i Örgryte Torp får fasad i tegel och färgsätts på utvalda delar med höstglödens/våreldens färger som utgångspunkt.

 

Nu har Bostads AB Poseidon börjat schakta för ytterligare 155 hyresrätter i nya attraktiva stadsdelen Örgryte Torp. Arbetet beräknas pågå månaden ut och under senhösten påbörjas betongarbeten för att börja bygga husen uppåt. Vid årsskiftet 2018/2019 ska husen vara klara för inflyttning.

 

– Det är väldigt roligt att få vara med att bygga en helt ny stadsdel i blandad bebyggelse med såväl hyresrätter som bostadsrätter och radhus i eget ägande. Dessutom i ett område som är så attraktivt, centralt men ändå mitt i naturen, säger Göran Leander som är chef för affärsutveckling på Poseidon.

 

Arkitekturen i den nya stadsdelen är samordnad med övriga byggherrar HSB, Bonava och Skanska.

 

– Det som skiljer vår nya fastighet från grannarna är sedumtaken, en miljöåtgärd för att minska dagvattenflödet ner i stadens vattensystem. Men det ger också huset ett fint utseende, speciellt för grannarna, säger projektchef Thomas Svensson.

 

Gårdarna får samma karaktär som granngårdarna, med direkt anslutning till Delsjöområdet genom små fina stigar. Ett gemensamt garage byggs under husen och tio lägenheter anpassas för BMSS (Boende med särskilt stöd).

 

Utöver denna fastighet uppför Bostads AB Poseidon en fastighet med två huskroppar i nordvästra hörnet av stadsdelen Örgryte Torp, med beräknad inflyttning sommaren 2017. Totalt bygger Poseidon 219 lägenheter i området.