14 maj 2024
onsdag, 31 augusti 2016 12:19

Samhällsbyggnadsbolaget storsatsar i Nykvarn

Skrivet av 
alt

Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget.

 

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) går in som huvudägare i området Stenkullevägen 1-23 i Nykvarn centrum omfattande 144 lägenheter och planerar att, i samarbete med säljaren Hyresbostäder i Nykvarn utveckla området med ytterligare cirka 130 lägenheter. Nästa fas i projektet innebär framtagande av detaljplan och nybyggnation motsvarande 9.000 kvm BTA.

 

– Hyresbostäder i Nykvarn är ett välskött bolag med fantastisk personal, som skapar trygghet och kvalitet hos våra hyresgäster. Vi är glada att Hyresbostäder i Nykvarn nu ingår i Samhällsbyggnadsbolaget, säger Ilija Batljan, vd Samhällsbyggnadsbolaget.

 

Grundarna av Hyresbostäder i Nykvarn, Alin & Hedenlund Intressenter, fortsätter sitt långsiktiga engagemang genom att gå in som delägare i Samhällsbyggnadsbolaget och säkerställer därmed den lokala förankringen i bolaget. Fastigheterna kommer fortsättningsvis att förvaltas av Alin & Hedenlund Fastighetsförvaltning.
    

– Genom att få Samhällsbyggnadsbolaget som huvudägare får vi de muskler och den kompentens som behövs för att skapa nya bostäder på egen mark. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla den goda relationen vi har med våra hyresgäster i området, samtidigt som siktet är inställt på en fördubbling av antalet lägenheter, säger Johan Fernholm, vd på Alin & Hedenlund.
    

Säljarens rådgivare har varit Anna-Carin Telin, Nordier samt Advokatfirman Landahl. Köparens rådgivare i affären har varit Fredrik Råsberg med team, Wistrand Advokatbyrå.