29 april 2024
tisdag, 30 augusti 2016 14:31

NCC bygger bostäder åt Behrn i Örebro

Skrivet av 
alt

Behrns studentbostäder i Örebro byggs till vissa delar enligt NCCs koncept Folkboende, med murade fasader, platsgjuten betongstomme och yteffektiv planlösning.

 

NCC bygger totalt 208 studentlägenheter, både på och i närheten av Örebros universitetsområde. Studentbostäderna kan även hyras av unga som ett första eget boende. NCC utvecklar dem i samarbete med Behrn Fastigheter. Uppdragen är värda totalt 171 Mkr.

 

– Allt fler studenter väljer att stanna i Örebro efter utbildningen. Trivs de hos oss kan de bo kvar som ett första alternativ. Både studenter och de som söker ett första boende är välkomna. Idag har vi 120 studentbostäder och nu vill vi utöka vårt bestånd för unga, säger vd Per Johan Behrn.

 

Även om det byggs en del studentbostäder i Örebro finns en bredare efterfrågan på bostäder bland unga. Majoriteten av lägenheterna – 161 av 208 – byggs 500 meter från universitetet i två storlekar, dels ett rum och kök på 25 kvm, dels två rum och kök på 50 kvm. De tre bostadshusen får fyra våningar med loftgångar och invändiga trapphus.

 

På universitetsområdet bygger NCC dessutom ett bostadshus i fem våningar med 47 lägenheter för Behrn. Här är samtliga lägenheter ett rum och kök på 22,5 kvm. Lägenheterna beräknas stå klara för inflyttning i januari 2018.