12 maj 2024
tisdag, 23 augusti 2016 17:41

Heimstaden köper för 536 Mkr av Niam

Skrivet av 
alt

Heimstaden ökar sitt innehav av ägarlägenheter i Köpenhamn.

 

För tredje gången i år, och för andra gången med Niam som säljare, gör Heimstaden ett större förvärv av ägarlägenheter i Köpenhamn. Genom sitt danska dotterbolag Heimstaden Danmark A/S har bolaget avtalat om att köpa en portfölj med 114 bostadsenheter – ett väl beläget bestånd bestående av 14 radhus i Fredriksberg, 65 radhus och 8 lägenheter i Vallenbæck, 23 hus i Værløse samt 4 lägenheter i Ørestad. Total bostadsyta uppgår till 13.800 kvm med en uthyrningsgrad om 97 procent och en bruttohyra om 20 MDKR. Köpeskillingen uppgår till 422 MDKR (536 Mkr) och förvärvet finansieras dels med egen kassa, dels med realkreditlån om 299 MDKR. Tillträde sker senast den 1 oktober 2016.

 

– Vi adderar ännu ett bra bestånd av bostadsenheter i den danska huvudstaden till vår portfölj. Efter förvärvet äger vi cirka 1.000 ägarlägenheter och vi tror på en fortsatt positiv marknadsutveckling i Köpenhamn, säger Magnus Nordholm, vice vd Heimstaden.

 

I mars köpte Heimstaden en portfölj bestående av 436 ägarlägenheter i Köpenhamn av Niam. Och i april köpte bolaget ytterligare 303 lägenheter av Danica Ejendomsselskab ApS.

 

Fastigheterna i den nu aktuella affären, där tillträden sker den 1 oktober, köpte Niam under 2013. Johan Bergman, vd på Niam, kommenterar:

– Vi är glada att återigen ingå avtal med Heimstaden. Vi investerade i Köpenhamns bostadsmarknad vid ett gynnsamt tillfälle och försäljningen ger en attraktiv avkastning till våra investerare. Vi har emellertid en fortsatt positiv syn på den danska marknaden och vi räknar med att vara en aktiv investerare framöver.