26 april 2024
måndag, 22 augusti 2016 17:53

NREP köper 600 lägenheter i Finland

Skrivet av 
alt

Mikko Räsänen, partner, och Petri Valkama, investeringsdirektör på NREP.

 

NREP Nordic Strategies Fund II har tecknat avtal om att köpa över 600 nyproducerade lägenheter i Helsingfors och viktiga tillväxtcentra i Finland. Fastigheterna, som främst kommer att innehålla mindre lägenheter med hög kvalitetsnivå, kommer att byggas av SSR Uusimaa Oy, Pohjola Rakennus Oy Keski ja Itä-Suomi och JM Suomi Oy.

 

– Fokus för investeringarna har varit nya bostadslägenheter i tillväxtcentra, främst i huvudstadsregionen. Vi har utvecklat ett nytt kvalitetsbegrepp med högre standard, och tror att detta kommer också att uppmärksammas av hyresgästerna. Det finns en brist på mindre lägenheter i den finska huvudstadsregionen och i andra större städer, och vi förväntar oss en stark efterfrågan, förklarar Petri Valkama, direktör NREP.

 

Mikko Räsänen, partner på NREP, tillägger:
 – Vi är mycket nöjda med portföljen. Sammansättningen av fastigheter passar mycket väl in i vår strategi att investera i högkvalitativa fastigheter på bra lägen, men inom rimliga priser och hyresnivåer. Investeringen kompletterar vårt nordiska bostadsbestånd.