29 april 2024
måndag, 15 augusti 2016 14:13

Alma gör sitt första finska förvärv

Skrivet av 
alt

Robert Landtman blir chef för Alma Property Partners finska kontor. Almas första förvärv i Finland är köpcentrumet Ideapark Oulu i Uleåborg.


Fonden Alma Property Partners I AB, som förvaltas av Alma Property Partners, har tillsammans med sin lokala partner Avant Capital Partners, förvärvat köpcentrumet Ideapark Oulu beläget i Uleåborg från finska privatpersoner. Fastigheten omfattar 30.000 kvm bruttoarea och är uthyrd till ledande hyresgäster såsom HM, Lindex, Cubus, Dressman och Stadium. Transaktionen är det första finska förvärvet för Almas opportunistiska fond.
    

– Vi är mycket nöjda med att göra vårt första finska förvärv tillsammans med en tillförlitlig partner som Avant. Ideapark Oulu är utmärkt beläget och vi ser fram emot att kunna vidareutveckla fastighetens kommersiella utbud, säger Simon de Château, partner och CIO på Alma Property Partners.
    

I samband med förvärvet öppnar Alma ett kontor i Finland – ett kontor som ska ledas av Robert Landtman, som också blir partner i Alma. Landtman har 15 års av erfarenhet från fastighets- och investeringsmarknaden och kommer närmast från eQ Asset Management där han ansvarade för eQ Vårdfastigheter, en fastighetsfond med 450 MEUR i investerat kapital.
    

– Vi ser intressanta investeringsmöjligheter i Finland och det var klart redan från start att Finland skulle utgöra en viktig del av Almas investeringsstrategi. Vi har redan genomfört vårt första finska förvärv. Genom att anställa Robert kommer vi att öka vår lokala närvaro på en av våra kärnmarknader. Robert och jag har tidigare arbetat tillsammans och jag är övertygad om att han kommer att kunna utveckla nya affärsmöjligheter samt hjälpa oss fullfölja vår strategi som baserar sig på aktivt ägande och förvaltning, tillägger Simon de Château.
    

Alma Property Partners arbetar för närvarande med kapitalanskaffning för sin fastighetsfond med en pan-nordisk opportunistisk strategi. Målsättningen är att inhämta cirka 2 Mdr kr (cirka 200 MEUR) i kapitalförbindelser för ytterligare förvärv.