29 april 2024
söndag, 14 augusti 2016 19:09

Framtidens logistik byggs i Örebro

Skrivet av 
alt

PostNords nya paket- och styckegodsterminal byggs nu i Örebro. Från vänster syns Joakim Hedin, vd för Bockasjö-koncernen, Åsa Sigurdh, produktionsutvecklingschef PostNord Sverige, Kenneth Nilsson, kommunstyrelsens ordförande och Anders Holm, vd för PostNord Sverige.

 

I torsdags togs det första spadtaget PostNords nya anläggning i Örebro, som ska bli den modernaste paket- och styckegodsterminal som någonsin byggts i Sverige.

 

– Logistikbranschen hanterar gods i mycket större mängd än någonsin tidigare. Vår anläggning blir den modernaste i sitt slag och ett referensobjekt för liknande projekt i framtiden, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö-koncernen som tillsammans med PostNord Sveriges vd Anders Holm, Åsa Sigurdh, produktionsutvecklingschef PostNord Sverige och kommunstyrelsens ordförande Kenneth Nilsson håller i spaden.

 

Den starka tillväxten inom näthandel ställer nya krav på hantering av gods och paket. Det är bakgrunden till samarbetet mellan fastighetsutvecklingsbolaget Bockasjö AB och PostNord-koncernen. Bockasjö bygger den nya terminal- och paketsorteringsanläggning som hyrs av PostNord på ett långsiktigt hyresavtal.

 

Den nya anläggningen ligger strategiskt i Örebro med totalt 26.589 kvm uthyrningsbar yta. Den utformas som en paketsorteringsanläggning kopplad till en så kallad crossdocking-terminal för styckegods för optimal effektivitet. Allt ska stå klart i augusti 2017 och gå i full drift i februari 2018, efter att en ny paketsorteringsanläggning installerats i de nya lokalerna under hösten 2017.

 

– Bockasjö AB är en stabil partner med stor förståelse för våra behov i den snabbrörliga paketbranschen. Den nya anläggningen i Örebro blir ett viktigt nav i vår verksamhet, säger Anders Holm, vd på PostNord Sverige som sedan tidigare hyr två av Bockasjö AB:s logistikcentra utanför Helsingborg.

 

Med säte i Borås verkar Bockasjö-koncernen inom fastighetsförvaltning och -utveckling med inriktning mot lager och logistik i Skandinavien. Koncernen ägs till lika delar av Joakim Hedin och Paul Frankenius.

 

Tjänstepensionsbolaget Alecta och fastighetskoncernen Bockasjö bildade i februari i år ett gemensamt nytt logistikbolag – Logistikfastigheter i Sverige AB – för att inom fem år bygga upp ett betydande bestånd av logistikfastigheter på strategiska platser i Sverige och övriga Skandinavien. Den nya anläggningen i Örebro kommer efter uppförandet att övertas av Logistikfastigheter i Sverige AB