29 april 2024
torsdag, 11 augusti 2016 18:54

Regio köper Påls Jungs Hage i Nyköping

Skrivet av 
alt

Pål Jungs Hage i Nyköping omfattar cirka 28.000 kvm handel.

 

Sveafastigheters och Tredje AP-fondens (”AP3”) gemensamma bolag Fastighets AB Regio (”Regio”) har förvärvat fastigheten Stenbocken 1, vilken utgör externhandelsområdet Pål Jungs Hage i Nyköping.

 

Området som färdigställdes under 2008/2009 och omfattar cirka 28.000 kvm handel samt byggrätter motsvarande ytterligare cirka 10.000 kvm. Säljare är Påljungshage 1 AB och tillträde skedde 13 juli 2016.

 

Eric Bergström, Sveafastigheter, säger i en kommentar:
– Vi är glada över förvärvet av Pål Jungs Hage som innebär att vi tar klivet in på marknaden i Nyköping. Förvärvet ligger i linje med Regios fokus som omfattar kontor och handel i växande medelstora städer och i storstädernas ytterområden. Pål Jungs Hage är en handelsplats som på senare år med tydlighet befäst sin position i marknaden. Vi ser stor potential i att fortsätta utveckla fastigheten och ser möjligheter för flera starka retailaktörer att hitta en ny hemvist här.

 

P&E Fastighetspartner har uppdraget att hantera fastighetsförvaltning och utveckling i enlighet med Sveafastigheters etablerade förvaltningsmodell, den s.k. LAMP-modellen (Local Asset Management Partner).

 

Köparens juridiska ombud var Kilpatrick Townwsend och säljarens rådgivare var Newsec samt Hellström Advokatbyrå.