11 maj 2024
lördag, 16 juli 2016 21:47

CLS köper i Düsseldorf och Hamburg

Skrivet av 
alt

Fredrik Widlund, vd för CLS.

 

CLS Holdings ska förvärva två fastigheter, en i Düsseldorf och en i Hamburg, för totalt miljoner 49,5 MEUR, cirka 468 Mkr.

 

Fastigheten Parsevalstrasse 11 i Düsseldorf, omfattade 22.701 kvm, varav 17.458 kvm kontor, förvärvas för 43,6 MEUR. Fastigheten genererar nettohyresintäkter om 3,1 MEUR (29,3 Mkr), vilket ger en initial direktavkastning om 7,1 procent. Fastigheten har en hög uthyrningsgrad med utrymme för framtida hyreshöjningar och andra möjligheter för kapitalförvaltning.

 

Düsseldorf  är en av Tysklands viktigaste centrum för ekonomi, logistik och kultur. Parsevalstrasse 11 ligger nära den internationella flygplatsen i ett etablerat kontorsområde med mycket goda förbindelser till centrum.

 

Fastigheten Harburger ring 35, Hamburg, omfattande 3,415 kvm kontor ska köpas för 5,9 MEUR. Denna fastighet ger nettohyresintäkter om 0,4 MEUR, cirka 3,8 Mkr, vilket medför en initial direktavkastning om 6,4 procent. Fastigheten är fullt uthyrd till två offentliga myndigheter.

 

Förvärven finansieras med befintliga likvida medel och lån från lokala tyska långivare.


Fredrik Widlund, vd för CLS, säger:
– Dessa förvärv är ytterligare ett exempel på vårt engagemang för att identifiera möjligheter som gör det möjligt för koncernen att generera värde från sin omfattande kapitalförvaltning vilket återspeglar CLS fortsatta förtroende för den tyska fastighetsmarknaden. Som en långsiktig investerare, tror vi på en bredare europeiska portfölj, med en bas av diversifierade hyresgäster bas, vilket fortsätter att leverera en stark och stabil inkomstkälla.