10 maj 2024
torsdag, 07 juli 2016 17:40

Amasten köper för 186 Mkr i Ronneby

Skrivet av 
alt

David Dahlgren, vd för Amasten.

 

Amasten Holding har tecknat avtal med Havsklippan Invest AB om förvärv av ett centralt beläget fastighetsbestånd i Ronneby. Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 186 Mkr.

 

– Vi förvärvar bostadsfastigheter i bästa läge och utökar vårt bestånd i Ronneby, vilket också skapar grund för effektivare förvaltning. Med förvärvet omfattar Amasten bestånd i Blekinge drygt 900 bostäder inom 45 minuters resväg. Bostäderna har hög standard och är i gott tekniskt skick med en bedömd direktavkastning om 5,6 procent. Bland lokalhyresgästerna återfinns bland annat Arbetsförmedlingen, Swedbank och Handelsbanken, säger David Dahlgren, vd för Amasten.

 

Portföljen omfattar 20.000 kvm och utgörs av 13 centralt belägna bostadsfastigheter, varav ett antal fastigheter har butiker i bottenplan. I portföljen ingår även en mindre kontors- och lättindustrifastighet om 1.645 kvm. Det sammanlagda hyresvärdet uppgår till 19,0 Mkr per år, varav 72 procent hyresintäkter från bostäder.

 

Transaktionen är villkorad av slutligt kreditgodkännande och tillträdet är beräknat att ske i mitten av tredje kvartalet.