9 maj 2024
tisdag, 05 juli 2016 11:16

Index säljer bostäder till AKKA i Västervik

Skrivet av 
alt

Rickard Haraldsson och Henrik Jussi-Pekka.

 

Bostadsutvecklaren Index Residence AB (tidigare Index International AB) säljer hela sitt fastighetsbestånd i Västervik kommun om 15.000 kvm. Köparen AKKA Egendom AB förvärvar därmed totalt 182 lägenheter. Fastigheterna tillträddes 1 juli 2016.

 

Index förvärvade beståndet år 2000 men avyttrar nu fastigheterna.

 

– Vi fortsätter nu vår satsning på att bygga moderna och kostnadseffektiva bostäder i större städer, främst i Stockholm/Mälardalen. Försäljningen av beståndet i Västerviks kommun skall ses mot den bakgrunden, säger Rickard Haraldsson, vd Index Residence AB.

 

– Det är glädjande att vi under vårt första verksamhetsår har genomfört fem förvärv i Akka Egendom. Vi är i en tillväxtfas och ser framför oss en rad nya affärer under det kommande året. Vårt senaste tillskott i Västervik kommun ligger helt i linje med vår strategi att investera i bostadsfastigheter i små- och medelstora kommuner runt om i landet, säger Henrik Jussi-Pekka, vd för Akka Egendom.

 

Om Index Residence AB

Index Residence AB (publ) (tidigare Index International AB (publ)) grundades 1998 i Stockholm. Bolaget är idag en oberoende investerargrupp inom fastigheter med en affärsstrategi som har ett tydligt fokus på bostadsutveckling i Sverige. Bolagets systerkoncern Index Investment Group har verksamhet i Nordamerika med såväl bostadsfastigheter som kommersiella fastigheter.

 

Om Akka Egendom

Akka Egendom grundades 2015 för att förvärva och långsiktigt förvalta bostadsfastigheter i små- och medelstora kommuner. Bolaget tillhandahåller förvaltning och service till hyresgäster och bolaget har fokus på höga miljöambitioner. Akka Egendom har som mål att förvärva och förvalta 6000–8000 lägenheter och bolaget backas upp av stora institutionella investerare som Apoteket AB:s Pensionsstiftelse, Allmänna Arvsfonden och PRI Pensionsgaranti, samt med delägarskap av bolagets styrelse och ledning. Möller & Partners sköter den löpande förvaltningen av bolaget.