10 maj 2024
måndag, 04 juli 2016 13:58

Skanska bygger för 580 Mkr i Göteborg

Skrivet av 
alt

White Arkitekter har ritat Regionens Hus i Göteborg, vilket ska rymma cirka 1.300 arbetsplatser, exklusive ytor för restaurang, konferensutrymmen och lokaler för representation.


Skanska har tecknat avtal med Västfastigheter om andra fasen för genomförandet av nya Regionens Hus i Göteborg. Kontraktet är värt cirka 580 Mkr, vilket inkluderas i orderingången för Skanska Sverige för det tredje kvartalet 2016. Avtalet avser byggnation av en kontorsbyggnad om 22.000 kvm intill centralstationen i Göteborg. Byggstart sker omgående och byggnaden beräknas vara färdigställd för inflyttning under våren 2019.
    

Syftet med nya Regionens Hus är att samlokalisera delar av Västra Götalandsregionens 15 verksamheter i Göteborg. Projektet har höga miljökrav  och kommer att klassificeras som Miljöbyggnad Guld. Skanska har dessutom option på ombyggnationen av gamla Bergslagsbanans station på 5.500 kvm. Kontraktet kommer att genomföras i utökad samverkan med beställaren, så kallad partnering.
    

– Västfastigheter är en viktig kund för oss och vi är glada att kunna bidra med Skanskas gedigna erfarenhet av kontorsprojekt när den andra etappen av nya Regionens Hus i Göteborg nu inleds, säger Christian Wieland, distriktschef, Skanska Sverige.