11 maj 2024
fredag, 01 juli 2016 11:15

Kungsleden hyr ut 3.400 kvm i Västerås

Skrivet av 
alt

Kungsleden hyr ut 1.400 kvm i Mimerområdet, Västerås.


Kungsleden har tecknat hyresavtal om drygt 3.400 kvm i Västerås. Uthyrningarna avser cirka 700 kvm vardera till Tyréns respektive Västerås stad, båda i det centralt belägna Mimerområdet (fastigheten Mimer 5). Dessutom hyrs nästan 2.000 kvm ut i Finnslättens industriområde, fastigheten Västerås 3:85, till det nybildade bolaget Björnbetong.
    

Tyréns kommer att flytta in i november i helt nyrenoverade lokaler. Avtalet är på fem år och med en option på att hyra ytterligare 200 kvm. För Västerås stads del, som sedan tidigare hyr av Kungsleden i Mimerområdet, gäller avtalet för de nya lokalerna i tre år.
    

– Vi har ett väldigt bra samarbete med Västerås stad och det känns mycket bra att kunna tillgodose deras behov av ytterligare lokaler i Mimerområdet. Jag ser det också som ett bevis för att vår klusterstrategi gynnar våra hyresgäster, säger Mats Eriksson, regionchef Mälardalen på Kungsleden.
    

Björnbetong flyttar in i Kungsledens andra kluster i Västerås, Finnslättens industriområde, beläget strax norr om centrala stam med närhet till riksväg 56 och E18. Området har en tydlig koppling till ABB:s verksamhet men samlar idag ett stort utbud av företag.