12 maj 2024
fredag, 01 juli 2016 10:57

Skandia Fastigheter hyr ut 2.000 kvm i Väla

Skrivet av 
alt

Niklas Blonér, Centrumchef på Väla.


Från och med mitten av februari 2017 kommer krögarna i Helsingborg – en av Sveriges restaurangtätaste städer – att få en dedikerad grossist på hemmaplan. Axfood Snabbgross etablerar sig på 2.000 kvm i Väla handelsområde. Kontraktet har skrivits med Skandia Fastigheter och lokalen ligger i en före detta industrifastighet där SKF har huserat sedan byggnaden invigdes. Axfood Snabbgross kommer att hyra den största delen av fastigheten, men det finns yta kvar för en till verksamhet.
    

– Det känns bra att snabbt kunna ersätta SKF:s gamla lokal med en ny hyresgäst, och extra roligt att komplettera handelsområdet med en för oss ny typ av verksamhet med stark efterfrågan. I anslutning till Axfood Snabbgross lokal finns även en ledig yta om 800 kvm, dit vi nu söker rätt hyresgäst som kan stärka upp handelsområdet ytterligare, säger Niklas Blonér, Centrumchef på Väla Centrum.
    

– Vår närvaro i Skåne har hittills varit Malmö och Kristianstad. Att vi nu etablerar oss i Helsingborg, som är en av Sveriges restaurangtätaste städer – och dessutom på en av landets starkaste handelsplatser – känns helt naturligt. Här finns inte minst över 200 restauranger som vi kan förenkla vardagen för, säger Irene Waldemarson, vd på Axfood Snabbgross.