12 maj 2024
torsdag, 30 juni 2016 17:15

Pandox och Scandic förnyar 19 avtal

Skrivet av 
alt

Erik Hvesser, Vice President and Area Manager Sweden & Finland på Pandox.

 

Pandox och Scandic Hotels har förnyat och förlängt hyresavtalen för 19 hotell i Norden, varav åtta i Sverige, sex i Finland, tre i Danmark samt två i Norge. Hyresavtalen har en löptid på upp till 15 år och omfattar ett gemensamt uppgraderingsprogram på totalt motsvarande 470 Mkr över tre år, varav Pandox andel utgör cirka hälften.

 

– Scandic Hotels har mycket framgångsrikt drivit hotellen under en längre tid och vi är mycket glada över att kunna presentera en förlängning av hyresavtalen. Med förnyade hyresavtal och gemensamma investeringar förstärker vi både vårt strategiska samarbete och vårt gemensamma produkterbjudande i Norden, säger Erik Hvesser, Vice President and Area Manager Sweden & Finland på Pandox.

 

De 19 hotellen omfattar totalt 3.437 rum och i uppgraderingsprogrammet ingår cirka 1.600 hotellrum och badrum, Food & Beverage-utbud, konferensfaciliteter och publika ytor samt viss teknisk uppgradering. Dessutom ingår tillskapandet av totalt 73 nya hotellrum. Genomförandet följer den samarbetsmodell som Pandox och Scandic Hotels etablerade i det tidigare genomförda Shark-projektet, som omfattade renovering, uppgradering och utveckling av 40 hotell i Norden.