11 maj 2024
torsdag, 30 juni 2016 17:10

NP3 köper handelsfastighet i Östersund

Skrivet av 
alt

Andreas Nelvig, vd NP3 Fastigheter.

 

NP3 Fastigheter AB (publ) har förvärvat en fastighet i Lillänge handelsområde i Östersund till ett nettopris om 136,5 miljoner kronor. Den fullt uthyrda fastigheten om nära 7.800 kvm har ett årligt hyresvärde om 10,4 miljoner kronor och den genomsnittliga hyresdurationen är 8,4 år.

 

Den största hyresgästen är Coop Nord som står för 74 procent av hyresvärdet, Kappahl står för 16 procent och Dressman står för 5 procent. I samband med tillträdet skriver Coop ett nytt tioårigt hyresavtal. Fastigheten tillträds den 1 juli 2016 och säljare är Coop Nord.

 

Den förvärvade fastigheten, Ångvälten 7, ligger i Lillänge handelsområde som är ett av norra Sveriges starkaste externhandelsområden. NP3 äger sedan tidigare den angränsande fastigheten Ångvälten 5 om drygt 12.000 kvm med bland annat Elgiganten, Rusta och Apoteket som hyresgäster.

 

Fastighetsbeståndet i Östersund inkluderar även fastigheter i Odenskog och Stadsdel Norr. Affärsområde Östersund står för 54 Mkr, motsvarande 11 procent av NP3s totala hyresvärde (31/3). Detta förvärv medför att hyresvärdet i affärsområdet ökar med närmare 20 procent. NP3 har för avsikt att växa ytterligare i Östersund.

 

– Då vi sedan tidigare redan är en stor fastighetsägare i Lillänge för detta förvärv med sig att vi kan optimera driften och utveckla skalfördelar i förvaltningen. Lillänge handelsområde har vuxit starkt de senaste åren och områdets attraktionskraft framgår av den goda uthyrningsgraden och de stabila hyresnivåerna, säger Andreas Nelvig, vd NP3 Fastigheter.

 

– NP3 kommer genom förvärvet att få en samlad fastighetsägaroll vilket stärker handelsutvecklingen för Lillänge, säger Lars Carlstedt, Fastighetschef Coop Nord