11 maj 2024
torsdag, 30 juni 2016 11:57

Catella rådgivare vid lansering av Baltic Horizon

Skrivet av 
alt

Dennis Nygren och Martin Malhotra.


Catella har varit finansiell rådgivare till fondförvaltaren Northern Horizon Capital i samband med kapitalresning och börsnotering av Baltic Horizon Fund. Den publika emissionen är nu framgångsrikt slutförd och Catella reste cirka 25 MEUR (236 Mkr) under juni. 
    

– Det har varit ett lagarbete där Catella Bank i en fokuserad process under två veckor i juni genomfört kapitalanskaffningen tillsammans med Catellas Corporate Finance i Stockholm. Det starka grundarbetet vi gjorde tidigare i höst banade väg för stabilitet genom hela processen, säger Dennis Nygren, Head of Wealth Management på Catella.
    

Baltic Horizon Fund är en evig fastighetsfond inriktad på centralt belägna kommersiella fastigheter i de baltiska huvudstäderna.
    

– Trots finansiell instabilitet till följd av Brexit har vi nu framgångsrikt stängt denna kapitalanskaffning. De kraftiga marknadsreaktionerna efter Brexit har påverkat intresset från vissa investerare på kort sikt. För andra investerare har tvärtom intresset för centralt belägna kommersiella fastigheter i huvudstäderna i Baltikum ökat, säger Martin Malhotra, ansvarig projektledare på Catella.