11 maj 2024
onsdag, 29 juni 2016 10:37

NAI Svefa köper Fasticon

Skrivet av 
alt

Lennart Andersson, grundare och huvudägare av Fasticon, och Mikael Lundström, koncernchef NAI Svefa.


NAI Svefa förvärvar Fasticon AB med det helägda dotterbolaget Fasticon Väst AB. Det innebär att NAI Svefa tar ett stort steg mot bolagets långsiktiga mål att bli den ledande fastighetsrådgivaren för både offentlig och privat sektor i Sverige.
    

– Vi har under de senaste åren breddat vår rådgivning som en naturlig fortsättning på våra fastighetsekonomiska och fastighetsrättsliga tjänster. Fasticon har liksom vi sett en ökad efterfrågan på rena strategi- och organisationsfrågor och tillsammans med tidigare förvärvet av Sensa blir vi riktigt starka i synnerhet mot offentlig sektor, säger Mikael Lundström, koncernchef på NAI Svefa.
    

Fasticon, som idag är partnerägt, har inför förestående generationsskifte sökt en mer långsiktig ägarstruktur.
    

– Samgåendet med NAI Svefa ger fantastiska förutsättningar för en fortsatt tillväxt och en stark plattform för att utveckla verksamheten till nytta för våra medarbetare och kunder, säger Lennart Andersson, grundare och huvudägare av Fasticon AB.
    

Fasticon kommer fortsatt att verka under sitt eget varumärke men koncernens gemensamma kunder kommer att erbjudas en bredare rådgivning. Fasticons nuvarande partners kommer att arbeta vidare i Fasticon AB som blir ett dotterbolag inom Svefa-koncernen.
    

Fasticons affärsmodell bygger på att erbjuda rådgivning och tjänster i hela värdekedjan för fastighetsrelaterade verksamheter. Bolaget har också ett strategiskt samarbete i kompetensfrågor med Fasticon Kompetens, som för cirka ett år sedan såldes till Byggmästare Anders J Ahlström Holding AB (70 procent) och Jonas Gustavsson (30 procent), dåvarande vd, numera koncernchef och vd för moderbolaget Fasticon Kompetens Holding AB.