14 maj 2024
torsdag, 09 juni 2016 11:06

Vasakronan hyr ut i Läppstiftet till Collector

Skrivet av 
alt

Vasakronan tecknar nya kontrakt och förnyar området kring Läppstiftet i Gullbergsvass i centrala Göteborg.


alt

Med den nya entrén, Älvporten, som vetter mot väst aktiveras en ny sida av Lilla Bommen.


Vasakronan har tecknat hyresavtal med Collector Bank om 6.000 kvm i Läppstiftet (Lilla Bommen 1) i Gullbergsvass, Göteborg.  
    

Området i och runt Gullbergsvass står inför stora förändringar och Vasakronan är en av de aktörer som jobbar aktivt med omdaningen av området. Projektet innebär en total ombyggnad av Läppstiftet där ytorna västerut utökas, en ny glasfasad byggs upp och en port mot älven öppnas upp, Älvporten. Projektet omfattar totalt 9.000 kvm varav 6.000 nu hyrs av Collector Bank. Inflyttningen är planerad till 2018.
    

– Läppstiftet har ett unikt läge mitt i city och alldeles intill Göta älvs strand. I fjol färdigställde vi en ny konferensanläggning i fastigheten och med den nya entrén som vetter mot väst, Älvporten, har en ny sida av huset aktiverats. När Collector flyttar in får de en av Göteborgs finaste lokaler med en fantastisk utsikt, säger Kristina Pettersson Post, chef för region Göteborg på Vasakronan.
    

Vasakronan är en av Göteborgs största fastighetsägare och som sådan aktiv i utvecklingen av staden. Förändringen av Älvporten är ett första steg i utvecklingen av området runt Gullbergsvass. På andra sidan Götaälvbron, i kvarteret Platinan, planeras för en nybyggnation om 60.000 kvm kontor, hotell och kulturverksamhet.